Newsflash:

The Library is closed onsite, open online. See updates here.

Reading Room restoration

In the late 1980s, a staircase was installed in the floor of the Mitchell Library Reading Room in order to connect the historic Mitchell Building to the newly built Macquarie Building. 

Our plans to improve access between the two buildings, and provide a new circulation gallery beneath the Mitchell Library Reading Room, will see the removal of these stairs and the adjoining Dalgety Walkway. The floor of the reading room will be restored to its original 1940s glory. 

In addition the Mitchell Library Reading Room ceiling will be repainted. The Reading Room will be temporarily closed from September until late October 2021 while this work is being undertaken.

These works will also provide much-needed additional space for readers. The two original staircases at north-east and north-west corners of the reading room, providing access to the stacks below, will be retained.